نگهداری اسب

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوستان عزیز و همراهان همیشگی وب سایت عرضه دام و گوسفند زنده ، خیلی خوش حالیم که یکبار دیگه در خدمت شما دوستان عزیز هستیم ، امروز هم قصد داریم تا بار دیگر با ارائه و معرفی پرورش اسب در خدمت شما عزیزان باشیم ،

اسب حیوان نجیبی که می تواند به صورت گروهی با هم گونه ای های خود یا با دیگر حیوانات اهلی به طور مسالمت آمیزی زندگی کنند. اسب های حیوانات اهلی ای هستند که به چرا می روند. آن ها قادرند کنار دام زنده در گله های مختلف زندگی کنند. غذای اصلی اسب ها عمدتا، یونجه خشک یا علوفه هایی است که در چراگاهایشان یافت می شود. البته نکته قابل توجه این جاست که یک اسب باید در وعده های روزانه خود بین 2 تا 2.5 درصد از غذایش را از علوفه خشک مصرف کند. میزان غذای مصرفی اسب ها با وزن آن ها و سنشان نسبت مستقیم دارد. به طوری که یک اسب 450 کیلویی، تقریبا روزانه 11 کیلو غذا می خورد. نوع تغذیه می تواند در نوع فعالیت اسب ها موثر باشد. به طور مثال اسب هایی که از دانه های ذرت برای تغذیه خود استفاده می کنند، نسبت به سایرین فعالیت بیش تری خواهند داشت. ولی در کنار مصرف روزانه غلات و ذرت باید 50 درصد تغذیه آن ها علوفه باشد. اسب ها به طور میانگین بین ۳۸ تا ۴۵ لیتر آب پاکیزه باید مصرف می کنند. پاکیزه بودن اب مصرفی برای اسب بسیار مهم است، زیرا آلودگی آبی می تواند سلامت اسب ها را به خطر بیندازد. اسب ها نباید تنهایی در محیط بیرون زندگی کنند زیرا انواع آسیب های محیطی می توانند سلامت آن ها را در خطر بیندازد، بهتر است تمامی اسب ها درمحیط های اصطبل نگه داری شوند. افرادی که از اسب ها مراقبت می کنند یا پرورش اسب دارند همواره باید به این نکته توجه کنند که به طور مرتب سم و نعل ها بررسی شوند. بررسی سلامت اسب ها بسیار مهم و ضروری بوده، اسب های باید از لحاظ واکسیناسیون تحت کنترل باشند تا به راحتی بتوانیم  از انتقال بیماری های ویروسی جلوگیری نماییم. برای سلامت روح و جسم اسب ها، باید روزانه به آن ها فعالیت های سنگینی داد. برس کشیدن اسب سبب افزایش بیشتر رشد موهای بدن خواهد شد.

پرورش اسب

از زمان های دور تا کنون از اسب ها جهت حمل بارهای سنگین و جابه جا کردن وسایل استفاده می کردند. اما امروزه فقط از اسب های قوی که پرورش یافته اند جهت کارهای ذکر شده استفاده می کنند. اما اسب های ضعیفی که پرورش یافته اند نیز جهت کارهای سبک در مزارع و جنگل ها استفاده می کنند. برعکس اسب های توانمند قادرند در مناطق کوهستانی  و شیبدار به صاحبان خود کمک کنند. از اسب ها در شخم زنی مناطق کوچک استفاده می شوند. به باینی دیگر اسب هایی کاربرد و کارایی بهتری نسبت به ماشین های تراکتوردارند. یکی از دلایل این جایگزینی وجود حس ششم قوی و قدرت ادراک بالا در اسب ها است. در برخی کشورها از گوشت اسب های پیر به عنوان منبع تغذیه ای استفاده می ککند. به همین خاطر کسانی که درصنعت پرورش اسب فعالیت دارند، از این راه هم به سود دهی بالایی خواهند رسید. شایع ترین دلیل پرورش اسب، علاقه مندی افراد پولدار به سوارکاری می باشد. افراد بسیاری برای ساعات زیادی اسب ها را کرایه می کنند و در سوارکاری از آن ها استفاده می کنند. که این به نفع اقتصاد افرادی هستند که در این صنعت فعالیت دارند. از دیگر دلایل اصلی که باید اسب ها را پرورش داد این است که باید نژاد و اصیل بودن برخی گونه ها را حفظ نمایند. این گونه اسب ها باید به طور مداوم از طرف دامپزشکان تحت مراقب باشند، تا سلامت آن ها حفظ شود. اسب های اصیل بیشتر در سوارکاری استفاده می شوند. برای نگهداری از این گونه اسب ها باید به نکاتی ریز توجه داشت، که کسب آگاهی از این نکات تنها با تحقیق و بررسی امکان پذیر خواهد بود. باید به نوع استخوان بندی و محیط زندگی اسب ها توجه داشته باشیم.

طول عمر و مرحله‌های زندگی

به طور کلی، طول عمر یک اسب اهلی به عواملی چون: نژاد، روش نگهداری،  شرایط محیطی بستگی دارد. یک به طور میانگین بین ۲۵ تا ۳۰ سال عمر می کند. در برخی موارد نیز اسب ها قادرند تا 40 سال یا بیشتر عمر کنند. پیرترین اسب که در سده 19 میلادی زندگی می کرده، بیلی پیر نام دارد. او در سن 62 سالگی به علت کهولت سن فوت . کرده است . پیر ترین اسب زنده دنیا، شوگر پوف نام دارد. که در سن زنده 56 سالگی از دنیا رفت.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.