خیلی خوشحالیم بار دیگر با شما کاربر عزیز همراهیم امروز قصد داریم با سنت عقیقه کردن آشنا شویم. عقیقه کردن یکی از سنت های اسلامی بوده که جهت حفظ از بلایا ، هفت روز پس از تولد کودکی، حیوانی را قربانی می کنند. احادیث زیادی از پیامبر در این باره وجود دارد، که در روز هفتم تولد امام حسن و حسین ذکر کرده اند.

بر اساس این سنت نمی توان پول حیوان را صرف امور خیریه و صدقه کرد، در صورت نبوده حیوان باید تا اطلاع ثانوی صبر کرد. احادیث زیادی در عنوان عقیقه کردن دام زنده وجود دارد، که می توان به موارد زیر اشاره کرد: امام صادق فرمودند: برای رفع بلای طبیعی و مرگ، برای فرزندانتان حیوانی را قربانی کنید. از نظر بعضی فقها، قربانی کردن واجب است. ولی در بعضی از موارد به عنوان امری مستحب هم از آن یاد شده است.

عقیقه چه بلاهایی را دفع میکند

اسلام برای دفع بلایا و بیماری ها، راههای مختلفی را پیشنهاد کرده است. که یکی از این راه ها عقیقه یا قربانی کردن است. بر اساس سنت ها، احادیث مختلفی وجود دارد، که در این مقاله به شرح آن ها خواهیم پرداخت. در کتاب مفاتیح الجنان از امام صادق (ع)، نقل شده است: بلا به طور دائم در اطراف هر انسانی وجود دارد، عقیقه کردن سبب دفع بلاها خواهد شد. در جای دیگر ایشان می فرمایند: برای هر نوزادی که قربانی می کنید، آثار آن را بر کودک موثر است. امام کاظم (ع) نیز فرمودند: هنگام تولد فرزند عقیقه براى او واجب ‏است.

عقیقه و ولیمه، از سنت های مهم دین اسلام است که بر جوامع بشری چون: فقرا، مومنین و کودکان نیز اثر دارد. بنا به گفته امام کاظم، واجب بودن این امر بنا به خاطر اثرات گسترده آن می باشد. علی بن حکم، یکی از اصحاب امام کاظم درباره ولیمه نقل می کند: امام بزرگوار تا سه برای فرزندانش، به مردم مدینه ولیمه داد. اطعام این مجالس بسیار ساده و غذای معمول آن زمان بود.

که در برزن ها و مساجد این مراسم ها برگزار می شدند. برخی از مردم در این موضوع از ولی خدا ایراد گرفتند. و ایشان در پاسخ به آن ها نیز فرمود: خداوند هیچ چیزى را به پیامبرى نداده الااینکه مانند آن را به پیامبر عطا کرده و بلکه به او چیزهایى داده که به‏دیگران نداده است. پیامبر خدا می فرمایند: شکرانه نعمت های خدا را به جای بیاورید، چه با زبان باشد، یا در قالب عقیقه کردن.

احکام و کیفیت عقیقه کردن

سنت عقیقه کردن یکی از مستحبات موکد می باشد، و برای کسانی که وضعیت  اقتصادی خوبی دارند، مستحب است این ام را انجام دهند. اگر در هفت روز بعد از تولد، به خاطر شرایطی این اتفاق نیفتاد، می توان آن را با فاصله کمی به طور مجدد انجام داد. نباید پول عقیقه را به یتیم یا فقیری دهید. برای عقیقه کردن بهتر است، گوسفند زنده ای را بجای گام و شتر قربانی کنید.

برای فرزندان دختر از گوسفند سالم ماده و برای پسران از گوسفندان نر جهت قربانی کردن استفاده نمایید. برای عقیقه لازم نیست از بره و میش استفاده کنید، بز هم می توانید جهت سنت عقیقه قربانی کنید. مستحب است، قربانی ای که عقیقه به کار می رود باید فربه و سالم باشد. هنگام سر بریدن دعای مخصوصی که در مفاتیح الجنان نیز ذکر شده بخوانید. گوشت عقیه را حداقل باید بین ده نفر از مومنین پخش کنید. خوردن گوشت عقیقه برای خانواده نوزاد مروه است، اما حرام نیست. (خوردن استخوان های گوشت عقیقه، مستحب خواهد بود) اگر تا قبل از سن بلوغ پدر و مادر عقیقه را به جای نیاوردند، خود فرزند می تواند این سنت را به جای آورد اگر براى شخصى تا آخر عمرش قربانی نشود، مستحب است بازماندگان او برایش این کا را انجام دهند.

خرید گوسفند زنده برای عقیقه کردن

دامداری قائم افتخار دارد برای جشن، مهمانی، عروسی، نذری، حجاج، کربلائی، عقیقه یا قربانی حتی برای مصرف با بهترین دام زنده، گوسفند زنده با ذبح اسلامی رایگان در خدمت شما مشتریان عزیز پایتختی باشد. جهت ارتباط با دامداری تیموری و گوسفند زنده و دام زنده با شماره 09123590824 تماس حاصل نمایید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.